Restoran Pjerin

At liberty to taste the story of time

Pjerin je posveta istoimenom nedovršenom djelu Marina Držića, jednog od najboljih hrvatskih renesansnih dramatičara i prozaika. Ali Pjerin je više od imena. Zakoračite unutra i možda ćete se osjećati baš kao Pjerin, glavni protagonist – evocirati će osjećaj prve zaljubljenosti dok vam srce titra od mladenačkog nestrpljenja čekajući da okusi ono za čime najviše čezne.

Ovdje se okusi prošlosti, sadašnjosti i budućnosti stapaju u beskonačan vrhunski gastronomski užitak. Prošlost nam je darovala tradiciju utjelovljenu u receptima koji nose kulturnu baštinu. Sadašnjost nam pruža lokalno uzgojene sastojke čija svježina djeluje poput trenutka zarobljenog u vremenu. Budućnost nas neprestano uči kako nadići poznato i prigrliti usavršeno. Zajedno pričaju priču o vremenu, skrivenu u svakom tanjuru koji vam poslužuje bezvremenske trenutke blaženstva okusa.

Ali nisu sva čuda skrivena na prvi pogled. Neka od njih privuku pažnju odmah u trenutku kada ih oči prvi put ugledaju. Vizualna gozba za sve zaljubljenike u dizajn otkriva se kada se primijeti rad Arthura Casasa, upotpunjen unutarnjim i vanjskim stolicama koje su dizajnirali Patricia Urquiola i Guido Faleschini.

Rezervirajte vaš stol

Executive Chef

Robert Račić

Radno vrijeme

Svaki dan:
7:00 - 11:00
13:00 - 16:00
18:30 - 23:30

The excellent cuisine here is regional and seasonal, with fish and seafood from the Adriatic taking centre stage. The home-made appetisers are truly delicious, with the lobster spaghetti now justly considered to be a house speciality. The discreet and elegant service includes recommendations on the best Croatian wine pairings.

Meet the chef

Robert Račić

Kada ste otkrili svoju strast prema kuhanju?

Otkad znam za sebe imao sam taj interes koji se kasnije razvio u strast. Još kao dječak rado sam pomagao mami i baki u pripremi hrane, promatrao što rade i zavirivao ispod poklopaca da vidim što se kuha.

Što vam je najdraže u Vašem poslu?

Najbolje od svega mi je što mogu biti kreativan. Uvijek mogu istraživati nove okuse i kombinacije namirnica, a najbitnije od svega, mogu nešto novo učiti i neprestano se razvijati.

Što smatrate svojim najvećim profesionalnim uspjesima?

Prije svega, to je sretan i zadovoljan gost.

Zašto je baš Hotel Villa Dubrovnik mjesto na kojem ste odlučiti živjeti svoju profesiju?

Zato što je ovo mjesto na kojem kontinuirano razvijam. Imam slobodu istraživanja i stvaranja noviteta te mogu izraziti svoju strast u pozitivnom okruženju. Uz to imam i prilike za edukaciju i profesionalni rast.

Po čemu je Pjerin poseban u odnosu na druge restorane u Dubrovniku i okolici?

Po meniju koji uvijek prati sezonu kako bi jela bila u potpunosti svježa i autentična. Poseban je i po stilu kuhanja, izvrsnoj usluzi i vrhunskoj prezentaciji lokalnih namirnica. Uz to ima senzacionalni pogled i ambijent kojem je teško konkurirati.

S kojim namirnicama najviše volite raditi?

Svježa riba i morski plodovi, to mi je najveći užitak pripremati.

Koje je Vaše omiljeno jelo?

Teško je izdvojiti jedno jelo, ali rekao bih da su to šporki makaruli – tjestenina prelivena mesnim umakom, tradicionalno dubrovačko jelo.

Što volite raditi kad ne kuhate?

Najviše od svega volim provoditi vrijeme s obitelji i za to koristim svaki slobodan trenutak.

Imate li neki životni moto?

Carpe diem, odnosno Iskoristi dan, ili živi život dok možeš.

Jelovnik

Birajte između našeg prepoznatljivog degustacijskog jelovnika i ponude à la carte.

Cijenimo održivost, stoga hrana i sve što nudimo priprema se od svježih lokalnih sastojaka, uključujući i dnevni ulov naših ribara. Najslasniji mediteranski okusi, arome i teksture upareni su s najkvalitetnijim hrvatskim vinima iz lokalnih vinarija, poput onih s obližnjeg poluotoka Pelješca, kao i s prestižnim svjetskim vinima.

Rezervirajte