Pjerin je posveta istoimenom nedovršenom djelu Marina Držića, jednog od najboljih hrvatskih renesansnih dramatičara i prozaika. Ali Pjerin je više od imena. Zakoračite unutra i možda ćete se osjećati baš kao Pjerin, glavni protagonist – evocirati će osjećaj prve zaljubljenosti dok vam srce titra od mladenačkog nestrpljenja čekajući da okusi ono za čime najviše čezne.
Ovdje se okusi prošlosti, sadašnjosti i budućnosti stapaju u beskonačan vrhunski gastronomski užitak. Prošlost nam je darovala tradiciju utjelovljenu u receptima koji nose kulturnu baštinu. Sadašnjost nam pruža lokalno uzgojene sastojke čija svježina djeluje poput trenutka zarobljenog u vremenu. Budućnost nas neprestano uči kako nadići poznato i prigrliti usavršeno. Zajedno pričaju priču o vremenu, skrivenu u svakom tanjuru koji vam poslužuje bezvremenske trenutke blaženstva okusa.
Ali nisu sva čuda skrivena na prvi pogled. Neka od njih privuku pažnju odmah u trenutku kada ih oči prvi put ugledaju. Vizualna gozba za sve zaljubljenike u dizajn otkriva se kada se primijeti rad Arthura Casasa, upotpunjen unutarnjim i vanjskim stolicama koje su dizajnirali Patricia Urquiola i Guido Faleschini.
Rezervirajte vaš stolSvaki dan:
7:00 - 11:00
13:00 - 16:00
18:30 - 23:30
” The excellent cuisine here is regional and seasonal, with fish and seafood from the Adriatic taking centre stage. The home-made appetisers are truly delicious, with the lobster spaghetti now justly considered to be a house speciality. The discreet and elegant service includes recommendations on the best Croatian wine pairings. “
Kada ste otkrili svoju strast prema kuhanju?
Otkad znam za sebe imao sam taj interes koji se kasnije razvio u strast. Još kao dječak rado sam pomagao mami i baki u pripremi hrane, promatrao što rade i zavirivao ispod poklopaca da vidim što se kuha.
Što vam je najdraže u Vašem poslu?
Najbolje od svega mi je što mogu biti kreativan. Uvijek mogu istraživati nove okuse i kombinacije namirnica, a najbitnije od svega, mogu nešto novo učiti i neprestano se razvijati.
Što smatrate svojim najvećim profesionalnim uspjesima?
Prije svega, to je sretan i zadovoljan gost.
Zašto je baš Hotel Villa Dubrovnik mjesto na kojem ste odlučiti živjeti svoju profesiju?
Zato što je ovo mjesto na kojem kontinuirano razvijam. Imam slobodu istraživanja i stvaranja noviteta te mogu izraziti svoju strast u pozitivnom okruženju. Uz to imam i prilike za edukaciju i profesionalni rast.
Po čemu je Pjerin poseban u odnosu na druge restorane u Dubrovniku i okolici?
Po meniju koji uvijek prati sezonu kako bi jela bila u potpunosti svježa i autentična. Poseban je i po stilu kuhanja, izvrsnoj usluzi i vrhunskoj prezentaciji lokalnih namirnica. Uz to ima senzacionalni pogled i ambijent kojem je teško konkurirati.
S kojim namirnicama najviše volite raditi?
Svježa riba i morski plodovi, to mi je najveći užitak pripremati.
Koje je Vaše omiljeno jelo?
Teško je izdvojiti jedno jelo, ali rekao bih da su to šporki makaruli – tjestenina prelivena mesnim umakom, tradicionalno dubrovačko jelo.
Što volite raditi kad ne kuhate?
Najviše od svega volim provoditi vrijeme s obitelji i za to koristim svaki slobodan trenutak.
Imate li neki životni moto?
Carpe diem, odnosno Iskoristi dan, ili živi život dok možeš.