Zatvori
Zatvori
Rezervirajte svoj boravak
Najbolje raspoložive cijene
Pošalji

Hrana i Piće

Hrana i Piće - photo 1

Ponosno mogu reći da imam 23 godine iskustva rada u odjelu hrane i pića, iako se to po mojoj slici možda i ne bi reklo. Šalu na stranu, od završetka škole do danas prošao sam poslove od konobara, barmena, šefa barova, šefa smjene u restoranu do današnjeg voditelj restorana i barova. Na svakom od tih radnih mjesta sam mnogo naučio te me je to obogatilo za današnje iskustvo i znanje, koje posjedujem i koje rado prenosim dalje. Kroz karijeru cijelo vrijeme radim na sebi i neprestano usavršavam svoje znanje te ću to nastaviti raditi i dalje.

Odjel hrane i pića se naizgled bavi jednostavnim dijelom u hotelu jer koliko teško može biti nekoga poslužiti pićem i hranom? No, kada se malo bolje promisli i uputi u tematiku postane jasno da je posluživanje hrane i pića sve samo ne lako. Za to je zapravo potrebna vještina, a priprema te iste hrane i pića je vrsta umjetnosti. Naš odjel zapravo ima puno svakodnevnih operacija koje nekad nisu vidljive, a koje su zapravo jednako bitne. Slobodno mogu reći, mi smo ti koji zapravo stvaraju nezaboravne trenutke našim gostima. Najveći uspjeh našeg odjela (i hotela) je kad nam se isti gosti vraćaju iz godine u godinu i postanu nam u neku ruku obitelj. To je najbolji pokazatelj onoga što radimo.

Moja poruka za buduće kolege je da moraju voljeti ovaj posao da bi bili uspješni u svome radu. Dokle god su spremni učiti, razvijati se, biti marljivi i kolegijalni, svi su dobrodošli. Trebaju biti svjesni da dolaze u zdravu sredinu gdje je sve na jako viskom nivou i da će se od njih očekivati samo najbolje. Dolaze u najbolji hotel u Hrvatskoj.

Enes Hasanspahić, Voditelj restorana i barova

< back